Olej z wątroby dorsza arktycznego od Nordic Naturals to olej rybi, od którego wszystko się zaczęło. Jest on wyprodukowany w 100% z wątroby dzikiego dorsza arktycznego. W produkcie nie występują oleje z ciała ryby, syntetyczne witaminy ani dodatki.

Zobacz film o Nordic Naturals: TRUE NORTH

 

Wiodąca jakość produktu Arctic Cod Liver Oil jest możliwa dzięki integracji pionowej, co oznacza, pełną kontrolę nad każdym etapem produkcji, od połowu do gotowego produktu. Ta zdolność do kontrolowania jakości wszystkich surowców, transportu, produkcji i butelkowania pozwala dostarczyć gotowy produkt, który przewyższa najsurowsze międzynarodowe standardy czystości i świeżości przy jednoczesnym zachowaniu konkurencyjnych cen.

Surowce

Nordic Naturals zaczyna pracę od zgromadzenia najlepszych dostępnych surowców: 100% czystego dorsza arktycznego (Skrei) pochodzącego z Morza Norweskiego. Nordic Naturals zbudował bezpośrednie, oparte na wyłączności relacje z niezależnymi rybakami pływającymi na mniejszych kutrach. Ceni ich bardziej, ponieważ poławiający na większych statkach rybacy, ze względu na ich większą ładowność, znacznie dłuższy czas spędzają na morzu. Te relacje pozwalają utrzymać optymalną jakość surowca, jak i zrównoważone praktyki połowowe. Nordic Naturals oferuje tylko 100% olej z wątroby dorsza arktycznego. Nie są dodawane oleje z ciała ryby, syntetyczne witaminy ani składniki – tylko czysty dorsz arktyczny (Skrei), który ma najwyższą zawartość DHA, witaminy A i witaminy D spośród wszystkich gatunków dorsza.

Czas transportu

Ponieważ zakład przetwarzania znajduje się tuż obok portu, czas transportu jest ograniczony do absolutnego minimum. Oznacza to, że tylko kilka krótkich godzin po złowieniu dorsze arktyczne są dostarczane w całości do zakładu produkcyjnego aby ich przetwarzanie rozpoczęło się natychmiastowo. Dzięki krótkiemu czasowi jaki upływa od złowienia ryby do rozpoczęcia przetwarzania, jak również dzięki samemu sposobowi przetwarzania, mogą utrzymać wyjątkową świeżość oleju rybiego.

Produkcja i butelkowanie

Azot używany jest, aby zminimalizować ekspozycję na tlen na każdym etapie produkcji – rozpoczynającej się natychmiast po połowie. Ma to ogromne znaczenie dla produkcji, ponieważ tylko przy jego użyciu olej rybi może być chroniony przed oksydacyjnym jełczeniem, które prowadzi do rybiego zapachu, smaku i posmaku, a także powstawania wolnych rodników w organizmie. Dzięki pionowo zintegrowanemu procesowi produkcyjnemu – od połowu do uzyskania gotowego produktu, Nordic Naturals zapewnia wyjątkowo świeży olej z wątroby dorsza.

Wybierz dla Siebie

Zarządzamy każdym etapem procesu produkcji.