DHA Xtra

DHA XTRA - 60 kapsułek

DHA Xtra™ jest podwójną dawka wysoko stężonego DHA. Produkt dostarcza maksimum korzyści w 1g miękkich kapsułkach, jest idealny dla każdego kto potrzebuje najlepszego wsparcia dla mózgu i nastroju. Kwas DHA jest niezbędnym składnikiem pokarmowym do utrzymania płynności komórkowej, wspierania pamięci, procesów poznawczych, samopoczucia emocjonalnego oraz wzroku. Stanowiąc ponad 20% kwasów tłuszczowych budujących korę mózgową, DHA jest jednym z najważniejszych składników pokarmowych, które musimy dostarczać dla prawidłowego funkcjonowania mózgu.

  • Wspaniały naturalny truskawkowy smak
  • Wspiera procesy poznawcze oraz pamięć*
  • Trójglicerydowa forma dla najlepszej wchłanialności kwasów omega-3
  • Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego*
  • Najlepsze wsparcie (wsparcie najwyższej intensywności) dla mózgu i zdrowego układu nerwowego*

150 PLN

2 kapsułki dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać referencyjnej wartości spożycia. Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od światła słonecznego. Nie należy przyjmować jeżeli zabezpieczanie jest naruszone lub uszkodzone w sposób umożliwiający jego otwarcie przed zakupem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Produkt chroniony patentem: U.S. patent #s 6346231 & 6641837.

Wszystkie produkty Nordic Naturals na bazie oleju rybiego są w postaci trójglicerydów – w formie naturalnie występującej w rybach, którą nasz organizm najlepiej rozpoznaje i wchłania.

Wszystkie preparaty produkowane są bez użycia GMO i testowane przez niezależne instytuty, dzięki czemu przewyższają najsurowsze międzynarodowe standardy czystości i świeżości.

Oleje rybie Nordic Naturals posiadają certyfikat Friend of the Sea (FOS) i są produkowane w zrównoważony sposób w bezodpadowym zakładzie zasilanym biopaliwem.

Nordic Naturals jest firmą badawczą, w której technologia przetwarzania i formuły produktów są napędzane najnowszymi osiągnięciami naukowymi. Nasze zaangażowanie w innowacje opiera się na badaniach naukowych oraz przez aktywny udział w recenzowanych badaniach klinicznych uznanych przez wiodących ekspertów na całym świecie.

Oleje rybie Nordic Naturals, cieszące się reputacją skuteczności i siły działania, są regularnie wybierane przez niezależne instytucje badawcze i uniwersytety – w tym Harvard, UCSF, UCLA i Emory – z ponad 50 opublikowanymi badaniami i ponad 40 w toku.

*Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Certyfikaty z przebytych badań są dostępne na życzenie.

Omega-3 Fatty Acid Deficiency During Brain Maturation Reduces Neuronal And Behavioral Plasticity In Adulthood.
Autor: Bhatia, Agrawal, Sharma, et al | Publikacja: PLoS One; December 7, 2011
The Salutary Effects of DHA Dietary Supplementation On Cognition, Neuroplasticity, And Membrane Homeostasis After Brain Trauma.
Autor: Wu, Ying, Gomez-Pinilla | Publikacja: J Neurotrauma; October, 2011
Differential Effects Of Exercise And Dietary Docosahexaenoic Acid On Molecular Systems Associated With Control Of Allostasis In The Hypothalamus And Hippocampus.
Autor: Gomez-Pinilla, Ying | Publikacja: Neuroscience; June 16, 2010
Exercise Contributes To The Effects Of DHA Dietary Supplementation By Acting On Membrane-Related Synaptic Systems.
Autor: Chytrova, Ying, Gomez-Pinilla | Publikacja: Brain Res; May 13, 2009
Docosahexaenoic Acid Dietary Supplementation Enhances The Effects Of Exercise On Synaptic Plasticity And Cognition.
Autor: Wu, Ying, Gomez-Pinilla | Publikacja: Neuroscience; August 26, 2008
The Beneficial Effect of Arctic Omega Liquid And Pro Omega Liquid On Glucose Uptake And Cell Livability In L6 Muscle Cell Line.
Autor: Deyhim, Olivarez | Publikacja: Diabetes; 2006
'Metabolic syndrome' in the brain: deficiency in omega-3 fatty acid exacerbates dysfunctions in insulin receptor signalling and cognition.
Autor: Agrawal, Gomez-Pinill | Publikacja: J Physiol; May, 2012
High-fat diet transition reduces brain DHA levels associated with altered brain plasticity and behaviour.
Autor: Sharma, Zhuang, Gomez-Pinilla | Publikacja: Sci Rep; 2012
Dietary therapy to promote neuroprotection in chronic spinal cord injury.
Autor: Holly, Blaskiewicz, Wu, et al | Publikacja: J Neurosurg Spine; August, 2012
Effects of diet and/or exercise in enhancing spinal cord sensorimotor learning.
Autor: Joseph, Ying, Zhuang, et al | Publikacja: PLoS One; 2012
Dietary omega-3 deficiency from gestation increases spinal cord vulnerability to traumatic brain injury-induced damage.
Autor: Ying, Feng, Agrawal, et al | Publikacja: PLoS One; 2012
Vulnerability Imposed By Diet And Brain Trauma For Anxiety-Like Phenotype: Implications For Post-Traumatic Stress Disorders.
Autor: Tyagi, Agrawal, Zhuang, et al | Publikacja: PLoS One; 2013