Czy wiesz że?
Kwasy Omega-3
- Redukują ryzyko zawału serca i chorób sercowo-naczyniowych
- Spowalniają rozwój miażdżycy
- Uzupełniają terapię statynami
- Poprawiają krążenie krwi i funkcję naczyń krwionośnych
- Mogą zapobiec zaburzeniom rytmu serca i poprawić rytm serca
- Są naturalne i bezpieczne w długotrwałym stosowaniu
Serce Zdrowe w tłuszcze
Jest więcej dowodów naukowych potwierdzających korzystny wpływ oleju rybiego na układ sercowo naczyniowy niż jakichkolwiek innych suplementów diety. Tysiące badań klinicznych wykazały, że zwiększone spożycie EPA i DHA, kwasów tłuszczowych omega-3 z oleju z ryb, poprawia ogólną funkcję układu krążenia i zmniejsza częstość występowania chorób i zawałów serca. Twórcy polityki zdrowotnej na całym świecie-w tym American Heart Association i World Health Organization- jednogłośnie zgadzają się, że EPA i DHA są niezbędne by utrzymać zdrowe serce i zmniejszyć ryzyko chorób serca.
Korzyści z oleju rybiego
Szczegóły korzystnego wpływu oleju rybiego na serce są niezwykłe. Badania pokazują, że olej z ryb:
- Zmniejsza ryzyko nieregularnych uderzeń serca, które mogą prowadzić do nagłego zatrzymania serca
- Poprawia funkcjonowanie naczyń krwionośnych
- Obniża poziom trójglicerydów
- Obniża ciśnienie krwi
- Spowalnia tempo odkładania się płytek
- Miażdżycowych, które prowadzi do niedrożności tętnicy
Aby uzyskać więcej informacji na temat korzyści płynących
z stosowania kwasów omega-3, zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej: www.omega-research.com
Opracowano na podstawie materiału promocyjnego Nordic Naturals: Fish Oil_Heart_HealthSeries